NYHET! Torkarblad - 50kr/75kr

Information om bromsar till Volvo  40-50-60-70-80-90 serien och vissa Ford modeller

Vissa av ovan Volvo-modeller har bromssystem i olika storlekar (ex dimensioner på bromsskivor, belägg, bromsok etc) .
Bromssystemen anges som storlek i 15, 16, 16,5, 17, 17,5 och 18" (tum). 
Detta gäller främst frambromsar medan bakbromsar har en storlek (om inte annat uppges).

Detta kan relateras till kaross och motortyp och delvis till vilken hjuldimension bilen har som originalmontering *)  men flera varianter kan förekomma.
Ex En bil med 15" hjul original har sannolikt också 15" bromsar -  En bil med 17" har också sannolikt 17" bromsar men varianter kan förekomma speciellt på 16", 16,5 och 17,5" och bör alltid kontrolleras på bilen. 
 Säkraste sättet är därför att mäta ytterdiameter på främre bromskivan. För detta kan ena framhjulet behöva plockas bort.
Bakbromsar kan behöva kontrolleras på annat sätt ex. om det är solid eller ventilerad skiva eller manuell alternativt elektronisk handbroms.

*)Bilens originalstorlek på hjul får man genom bilens reg.nr men är inte helt tillförlitligt för att få fram rätt bromsar.  Har man bytt till större fälgar har "säljaren" av fälgar sett till att dessa passar på bilen men detta påverkar således ej valet av bromsdelar som utgår från vad bilen utrustades med original.
 
Vi har därför delat upp avdelningen Bromsar i de broms-dimensioner som kan förekomma för vissa Volvomodeller enligt följande:
Bromsar 15”
Bromsar 16”
Bromsar 16,5”
Bromsar 17”
Bromsar 17,5”
Bromsar 18"
 

Copyright Carpart1 AB
Får ej helt eller delvis kopieras eller avbildas utan vårt godkännande